Jorik kan meedoen met leeftijdsgenoten!

niet van toepassing

In sommige gezinnen is er niet genoeg geld, waardoor kinderen of jongeren niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Leergeld Salland biedt deze kinderen kansen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ook voor Jorik* en zijn ouders. Carola Beumer is al zo’n vijf jaar coördinator bij Leergeld Salland en vertelt erover.

Carola: “Wij helpen Jorik en zijn ouders, zodat Jorik kan blijven voetballen. Leergeld betaalt namelijk de contributie van de voetbalvereniging. Om gezinnen zoals die van Jorik te helpen, voeren wij namens de gemeente Raalte de regeling Meedoen 18- uit en krijgen we geld van bedrijven en particulieren die ons sponsoren.”

Minder inkomen

“Kinderen die in aanmerking komen voor hulp vanuit Leergeld Salland komen uit gezinnen met een laag inkomen. We hebben het dan over een besteedbaar inkomen van niet meer dan 130% van de bijstandsnorm. Jorik's ouders zitten bijvoorbeeld niet in de bijstand, maar hebben wel een lager inkomen. Ook mensen die (tijdelijk) minder inkomen hebben, of werkenden die net op de grens van de toeslagen vallen en daardoor een lager besteedbaar inkomen hebben, komen vaak in aanmerking voor Leergeld.”

Geld van de gemeente

“Elk kind krijgt afhankelijk van de leeftijd een bepaald budget vanuit de gemeente dat besteed mag worden. Zo kun je denken aan de peuterspeelzaal, peuter- of babyzwemmen of de Speel-O-Theek. Voor Jorik konden wij regelen dat hij kon blijven voetballen. Een kind kan dus lid worden van een culturele instelling (muziekles) of bijvoorbeeld van de fitness, voetbal- of handbalclub, en wij zorgen dat de factuur betaald wordt.”

Extra’s

“Er zijn veel bedrijven en particulieren die ons sponsoren. Daardoor kunnen we soms ook wat extra’s regelen, dat buiten het budget voor een kind valt. Zo was voor Jorik na de contributie van de voetbal en een uitje het budget vanuit de gemeente op. Als extra hebben we hem een rugzak gegeven, toen hij naar de middelbare school ging. Die kregen alle brugklassers van ons. En een VVV-pas, zodat Jorik schoolspullen kon kopen. Andere extra’s zijn bijvoorbeeld een fiets voor brugklassers of vrij- of kortingskaarten voor Raalte on Ice, discozwemmen of een dagje Slagharen. Daarnaast krijgen alle kinderen van Leergeld aan het eind van dit jaar een fashioncheque voor de aanschaf van winterkleding.”

Meer weten of een aanvraag doen?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor Leergeld? Kijk op www.raalte.nl/meedoen. Of neem contact op via info@leergeldsalland.nl of bel naar 06 538 624 65 en maak een afspraak.

Een aanvraag doen? Kijk op doe-een-aanvraag. Carola: “Samen kijken we hoe we jou en je gezin kunnen helpen en jouw kind(eren) weer kunnen laten meedoen!”


* Jorik is een fictieve naam 


kinderen voetballen - Leergeld Salland helpt gezinnen met een laag inkomen door de contributie van de sportvereniging te betalen