Cheque voor jubilerend Leergeld Salland

niet van toepassing

Tien jaar bestaat Leergeld Salland en dat werd vorige week feestelijk gevierd bij de Flierefluiter in Raalte. De vrijwilligersorganisatie helpt en ondersteunt kinderen van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met geldzorgen in de hele gemeente Raalte. Deze kinderen dreigen buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld Salland wil daarom helpen met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, maar ook het betalen van muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging.

Kinderen in de basisschoolleeftijd waren vorige week uitgenodigd voor een gezellige middag bij de Flierefluiter. Studenten van Landstede zorgden voor leuke activiteiten: schminken, spelletjes, kleurplaten inkleuren etc. De aanwezige ouders konden met een kopje koffie of thee genieten van hun spelende kinderen. Het bood ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en contacten aan te halen. De ouders werden ook verrast met een fashioncheque om bijvoorbeeld te besteden aan nieuwe schoenen, een trui of een winterjas. Deze fashioncheque is beschikbaar gesteld door de gemeente Raalte. Ook aan de kinderen binnen het voorgezet onderwijs is gedacht. Zij konden op een andere dag de cheque en een pennenset van de Bruna Raalte in ontvangst nemen.

Voor het jubilerende Leergeld Salland was er zelf ook een verrassing. Recent is er door inwoners van Salland met een Rabobankrekening en lidmaatschap gestemd op deze organisatie. Dat leverde uiteindelijk een bedrag van EUR 1.381,62 op. Ilona Hiddes is lid van de ledenraad van Rabobank Salland en in haar werkervaring en vrijwilligerswerk bij Humanitas Raalte ook nauw betrokken bij de doelgroep. Met veel plezier reikte ze daarom de cheque als verrassing uit aan Han Nijboer, voorzitter van Leergeld Salland. De blije voorzitter kon haar garanderen dat het geld goed besteed zal worden.

Daarnaast blijven andere bijdragen in welke vorm of donaties altijd welkom, terwijl ook vrijwilligers van harte welkom zijn. Coördinator Carola Beumer (coordinator@leergeldsalland.nl) is altijd bereid om meer informatie te geven.

Leergeld Salland – uitreiking cheque RaboClubSupport